Friday, April 8, 2011

rajuk si isteri

sebelum kejadian... aku nyemak buku budak, sambil duduk...sambil tgk tv...en somi dok pegang2 perut aku yg bulat + penuh dgn lemak berkrim ni. tetiba dia ckp...
 suami : eh sejak bila ada ground floor ni
sambil raba perut. aku cam blur2.apa pulak groundfloor ni kan... pastu dia siap buat explanation lagi...
 suami : ni 1st floor...ni 2nd floor... 
ha faham tak korang. tu menunjukkan perut aku dah mcm mangkuk tingkat 
 sabar je la.isteri tak cakap banyak...hanya memuncungkan mulutnya.pastu suami gabra terus cakap...
 suami : abang melawak je... dah menunduk mmg la perut akan berlipat2
ye aku tau dia saja nak amik hati aku. kenyataannya........??? lu pk la sendiri


:::::::::::::::::::::::::


pastu aku sambung layan fb...ada member tag benda alah ni...secara kebetulan cam ada rentetan dari kejadian tadi.baca ar


Ada aku peduli isteri dan anak2ku sudah makan atau belum...
Ada aku peduli jika isteriku tak sempat makan kerana sibuk melayan anak-anak....
Ada aku peduli jika isteriku masih di dapur menyediakan keperluan pagi esok ketika aku sedang berdengkur...
Ada aku peduli siapa yang membelikan sabun mandi, ubat gigi dan meletakkannya di dalam bilik aku bersiram....
Ada aku peduli dah berapa lama isteri aku begitu setia menggosok kain bajuku...
Ada aku peduli bagaimana layanan yg isteriku dambakan dari aku seorang suami...
Ada aku peduli apa perasaan isteriku bila aku pulang kerumah dengan wajah kusam dan masam....
Ada aku peduli adakah wang yang masih bersisa utk isteri dan anakku ketika aku hendak kepergian....
Ada aku peduli apa perasaan isteriku bila aku tidak pernah menelefonnya ketika aku bertugas di luar.....
Ada aku peduli berapa harga gincu jika isteriku ingin memerahkan bibir yang pudar ditelan masa....
Ada aku peduli bilakah kali terakhir aku menghadiahkan minyak wangi kepada isteriku...
Ada aku peduli bila kali terakhir aku membelikan pakaian utk wanita yg rela menjadi isteriku..menjadi ibu anak-anakku
Ada aku peduli kenapa isteriku terlelap bersama linangan airmata....
Ada aku peduli jika isteriku terjaga di tengah malam kerana dengkurku......dan aku terus nyenyak tidur dibuai mimpi indah seorang lelaki....



Tiba-tiba aku MENJADI PEDULI dan MENGAMBIL PEDULI



Ketika telefon isteriku berdering di malam hari...
Ketika isteriku mula belajar ber sms..dan berchatting...
Ketika isteriku kembali berhias seperti ketika aku mula jatuh hati padanya...
Ketika isteriku sanggup tidak makan malam kerana mahu menjaga badan
Ketika isteriku tidak meminta lagi aku menjadi imamnya....
Ketika isteriku memilih tidur bersama anak-anakku.....
Ketika dia tidak lagi mencium tanganku ketika aku hendak pergi ...
Kini,aku baru ingin bertanya kenapa isteri aku dah tak peduli kat aku?




P/s : Tidak ada manusia yang sempurna baik suami ataupun isteri.Jangan mengharap dilayan seperti raja jika kita tidak pernah anggap isteri itu permaisuri hati kita. Jangan diharap bunga yang indah jika kita tidak pernah membajanya. Dan selalulah ingat,bila hati seorang wanita telah retak, dia boleh menjadi lebih keras daripada seorang lelaki



:::::::::::::::::::::


i like da statement...yg di bold kan kaler pink tu.cer bagi somi korang baca.apa reaksi dia. ni reaksi en somi

suami : takut... sayang tak mo wat camni taw...dengan mimik muka skali
isteri : kalu abg tak peduli syg, syg start la chatting + tak mkn mlm, sbb nak buang mangkuk tingkat ni itu ayat spontan takde niat nak perli dia.ahahha


tadi, sambil dok berblogwalking...tetiba lappy berbunyi, dapat message dari celcom, laju je en suami datang kat aku


suami : sayang....message dgn sapa tu
isteri : ni ha celcom bg warning. Broadband usage dah nak sampai limitnya.
suami : ha takmo chatting2 taw
hehehe...kelakar la en somi...kalu cam aku pas baca abes la kan.tak igt lagi dah...ni dia igt balik tu...haiya....






percaya la abg...selagi hayat dikandung badan...selagi jodoh kita berpanjangan, syg akan taat setia kat abg...insyaallah...oh tacing kejap.... !!! tapi kan korang sedih la kalu betul2 suami tak amik peduli ke kita, setahun dua ni mmg la amik peduli...nanti dah masuk puluh2 tahun. tak tau la canne...arap2 jgn la en somi wat aku camtu...nanges....


8 comments:

PuaN su SU said... BALAS

moga bahagia mengiringi hidup eka sekeluarga...amin

Yummy Mummy said... BALAS

hehe..kelakar...suka ngusik2 eik...

PUANSTOBERI said... BALAS

errr... kalo da smpai limit dia anta msg eh. tk penah dpt pung.. huhu

nuruljannah sukhri said... BALAS

comel je suami isteri ni..tp best juga ayat2 atas tu..bg suami yuyu baca mst dia buat muka x basalah. x romentiklgsung..huhu

E K A said... BALAS

@Yummy Mummy
a'a dia mmg gitu....tp eka suka.eheheh


@susu
amin.mekasih su...tq


@kekda
a'a kekda kalu dah nak sampai limit tu dia anto msg


@yuyu
ye ke yuyu...cer bagi tgk...apa respon dia

InaAchik said... BALAS

muakakkakakaaa~
laki mmg, suka sgt ngusik binik!
tp tu la penghias rumah tangga...
kalo xleh gurau, gi surau r,,, :P

gincuitumerah said... BALAS

kejadian yang sama macam umi n afiq alami baru2 nih...majuk gak lah eka..:)nak link kat blog lah kisah ni...

E K A said... BALAS

@gincuitumerah
ehehhe...link2.ala beysa la umi...mesti ada gurau senda dlm satu2 hubungan.tak la plane jer


@ina

btul tu ina.nanti suram je dunia