Tuesday, September 28, 2010

seharian melayan tetamu@my open house

sebelum ni aku asyik g open house umah org kan. sampai cirit2 kau sumbat mknan dalam perut ni...sekarang tiba turn aku senirik buat open house. ada tak yg mulas2 pas balik dari open house aku? tanak ckp banyak la. ni antara menu yang ada...


 oh tidak bukan yg ini...nehi hey... <--ini tergolong dlm tetamu aku



 ha...ini baru betul


mula2 plan nak catering jer. tp en suami ckp nak bg kengkawan rasa masakan isterinya...cam seram kan dengar. dah la tak pandai masak...huh...lastly berjaya jugak...seb baik la ada jejiran tetanggan yg sgt ringan tulang.


 big clap to them, nape aku yg plg kecik antara cikgu2 ni


pendek kata makanan2 tersebut merupakan sumbangan air tangan para isteri di atas jugak la. sbb mereka pun banyak membantu. kalu tak...jenuh gak la. terkial2...aku kat dapur nun... ada byk benda baru yg baru aku tau, iaitu



 cara nak buat ketupat <--tu pun aku upah org kat pasar nganyam ketupatnya


see gambar yang agak tidak senonoh...tetamu dah datang kat umah. tapi aku masih berbaju tshirt lagi... so laju2 aku sarung baju kurung yg sudah di iron en suami...teramatlah ponat...neway sgt best tau.bila org dtg umah kita.rasa cam keduri pun ada...actually bukan rumah...aku bt kat bawah kuartes...fresh air


kerusi tu hak milik kantin, en suami angkut dgn 4wd


 some of my colleags


thanx pada yg sudi datang


seperti biasa kalu dah namanya tuan rumah, haruslah menjaga kebajikan tetamunya, seperti menjadi baby sitter tatkala mommynya makan <--- sangat suka di sini. tau tak napa, org kata kalu rajin main dgn budak potential to get pregnant adalah tinggi. bak kata org, amik aura nya siket...amin...okeh... antara baby yg berjaya di culik jaga aku adalah....


 isk menganga lak aku


 ni behave siket


actually banyak lagi baby yg aku dukung, tp cameraman  aku ni slalu aja hilang.dush dush dush... need hire a new one, otherwise i will deduct ur salary. gambar aku dgn en suami pada hari ini, korang jgn tanya ye.baru aku perasan. tak de langsung gambar kami berdua. dek terlampau sibuk.  


kesimpulannya... open house berjaya dijalankan... dan ada 2-3 suara, minta dipanjangkan lagi kontrak ni ke tahun depan.heheh...insyaallah kalu ada rezeki lebih, tak ke mana....yg sedihnya... bgn pagi esoknya, aku tidak mampu nak ke sekolah lagi... sebab??? bangun jak pepagi...kepala dah pusing2 muntah2 sejuk 1 badan...ha jgn pk lain...cik P datang menjengah rupanya. actually dari smlm lg 'sahabat baik' itu datang. tp aku kuatkan jugak sbb ada tetamu. tp ari isnin tu mmg tak mampu buat apa2... sempat iron baju en somi je tu pun sambil terbongkok2... senggugut yg melampau. en suami tgk aku camtu terus bawa g klinik. amik MC n pay RM80 for medicine...lega...arini baru g sekolah seperti biasa.sampai je sekolah.sume ank murid tanya 'kenak kitak sik da smlm' nampak sgt rindu kat aku kan. kawn2 pun dok usik... "demam open house ke cik eka oi" aku hanya mampu tersenyum jak.takkan nak bg tau period pain kan.sbb sesetengah org tak pernah rasa cam aku...

14 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

bes kan buat open house. tp tu la..penat dia toksah cite la..kak reen thn ni tak buat. tgk la thn dpn. kut umah siap leh buat.. huhu

Iena said... BALAS

ramai ok jemputannya!big claps to u bebeh ...

eMMe said... BALAS

tak puas layan gambar....especially gambar makanan...kasi la lagi...caya la Eka, dah berjaya misi Open House, i jeles okeyyy....

asna cute said... BALAS

Fuhh meriah betul! =))

fikaryna said... BALAS

bagus sggh..tahniah..kalau ryna..mmg katering..huhu..

E K A said... BALAS

puan stoberi : ye...tp berbaloi2 bila tgk org makan

E K A said... BALAS

lena : ramai tak ramai...1 skolah la eka jemput...1 skolah termasuk staf dkt 90 org

E K A said... BALAS

emme : banyak sgt gambar mknan.penat den nak ngaplod

E K A said... BALAS

asna : mekasih...boley la

E K A said... BALAS

ryna : jgn salah faham...ramai yg menjadi tulang belakang eka.dorang pun byk membantu.clap to them oso.tanpa dorang tak berjaya eka bt camni

rDnA said... BALAS

bestkan buat open house ni??emm bla ntah dna nak buat..tak berkesempatan jer.weekend ni nak blk kg plak..
bla pk nak masak tu rasa cam beraaat jer.dgn badan camni lg.tak larat la..mau import mak dr kg ni..

saiful pun duk tnya bla nak buat??hihhihi tak tau la

10 said... BALAS

meriahnya open house eka... makanan pun banyak...

Mrs Azhar said... BALAS

suka tgk gaya eka dukung baby tu. =) semoga cpt dpt dukung baby sendiri.. =)

E K A said... BALAS

10 : ehhehe....pertolongan jiran sebelah gak tu
mrs azhar : oh...saya teramatlah kekok ketika mendukung baby...amin...semoga cpt2 dukung baby senirik