Monday, October 18, 2010

award YOU ARE THE BEST





best ke. cam tak best je blog eka ni. bosan... sbb kisah perjalanan hubby n wifey semata2.  then info yg mungkin semua org dah tahu (tetap nak tempek utk rujukan sendiri) specially tips2 utk dapat kan baby. walaupun rasa cam tak layak utk terima award " YOU ARE THE BEST", demi memberi penghormatan kepada mereka, eka gagahi jua utk buat task ni. balik je dari sekolah, terus on lappy n menggigihkan diri utk melunaskan hutang2 mereka. MEREKA yang dimaksudkan adalah NITA dan EJDEE . terharu sangat dapat pengiktirafan dari uols...terima kasih sayang2 sekalian di atas penghanugerahan ini


1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award....camne ae? ada dua org yg bg.kene fair ni

i.gadis2 cun ni sudah berpunya.ops penggunaan gadis di situ cam tak sesuai, sbb masing2 dah kawen

ii.dua2 kakitangan kerajaan. nanti dapat 500 belanja eka hokey ???

iii.dua2 sangat kreatif, sorang dlm bidang masakan, sorang lg dlm bidang craft.cer buka link di atas tu. tapi dua2 pandai masak la. terliur tgk triffle kamu ejdee jasmi

iv.kenal nita sbb satu sekolah dulu. kitorang satu blok. sama2 kene buli dgn senior. dok tgh2 court badminton pepagi buta. sejuk weh. hampagas betul. masih kah kau ingat wahai nita

v.ejdee pulak teman di alam maya... selalu je mengikuti kisah beliau... berkongsi cerita. sharing is caring isn it???



2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby...


i.hobi saya suka berjalan...boley dikatakan tiap2 ari en somi bawa jalan2.tak kisah la walau ke kedai runcit sekali pun

ii.suka org suapkan makanan, sbb tanak kotorkan tgk sendirik.<-- self fish.dush dush dush...en suami slalu jadi mangsa

iii.suka bela pets. tapi buah hati tu tertinggal di semenanjung


yang tompok2 tu mommy dia,kakak dia yg kaler kelabu,dan yg cikonet tu baby baru


iv.window shopping. tp sejak berada di sarawak dah kurang sket amalan gaya hidup sihat buruk ni berlaku...cuma kalu balik kampung makin menjadi2 shopping nya.sbb nak lepaskan gian

v.suka menguap bila tgk org menguap.korang camtu tak ae

vi.abah kata setiap inci anggota badan aku ni adalah '2nd hand' sebab tak leh wat keje berat sket, kalu tak sakit/sengal sana sini.dukung baby pun lenguh 1 badan.masihkah igt entry ini. 2-3 ari en suami urutkan tgn

vii.suka pulau yg biru jerk. yg tak biru tak suka. tak pun taman tema air.apa saja yg berkaitan air...suka sgt. walhal, tak pandai berenang pon

viii.cikgu yang sempoi2.buat kawan2 je dgn ank murid.tp lam kelas haruslah tegas kan...dan disebabkan itu jugak, bila teacher's day dapat byk hadiah agaknya lah

x.suka berblogging, FBying n everything...pendek kata 24 jam on laptop walaupun tak de di rumah.kan ke membazir namanya tu. nak2nya en somi tgk animax, harus aku'say no to tv'

xi.sgt sensitip, bila tgk kaum hawa didera/dianiaya...jgn kan...dera...kene marah pun tak leh.sbb tu en somi tak penah tinggikan suara kot, kalu tak, mau merajuk 500 thn. alhamdulilah dia memahami.syg u

xii.kalu makan megi kat bawah, mesti ada 'meja kecik' ni.


sampai en somi pun terpengaruh sama dgn aku.dia pun nak 'meja' jugak.
abaikan keselerakan dan keseksian  yg ada



3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them.

iena ~ pasangan romantis.cam pengantin baru je rupanya. sgt sweet wat u give u get back, u tag me, i tag u back.tp honestly u r very qualified to deserve this award

asna ~ cute je tuan empunya nama ni. suka tgk gambar wedding dia sambil baling bunga tu. rasa cam nak kawen sanding lg semata2 nak tiru aksi asna tu


lina ~ sedapnya chocolate mousse kamu tu.terliur tgk.eka tak pandai buat la.anta sket.kita kan 'berjiran' :)


pn.soberi ~ 1st time jumpa blog k.reen, masa bulan posa...dah la penuh dgn stoberi. betapa tergodanya eka. rasa cam nak suh en suami kutip stoberi kat genting highland.sedapnya kalu disalut dgn choc


ain ~ anak dara lagi ni.tp, jgn sesapa pun berangan nak ngorat dia.single but not available. cantik sgt adik akak sorang ni dgn 'penampilan' baru








nita,ejdee...im done !!!


5 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

Ekaaa..akak dtg amek award neh. huhu

fikaryna said... BALAS

eka..bab seksi 2 mmg tgk ttp mata..baca jer ayat dia..haha..

asna cute said... BALAS

Alhamdulilah! thank you Eka! =)) nanti asna wat tag tue sekali ya =)

Lina Rahim said... BALAS

thanks Eka..nanti Lina buat..suka la part yang 'meja' kecik tu..haha..kami pun makan megi depan TV..

*luv Syahnia* said... BALAS

ain telah di tag..
harus dijawab ni ;)

malu ain akak ckp camtu
biase2 je lah dear

aaiiiyakkkk mcm mak ain je
kat kg memg ada meja kecik khas
utk mkn dpn tv
mak ain je slalu guna meja tu..
kdg2 cik ain curik pnjam..hehehe