Thursday, October 7, 2010

ten...

hah hambik ko


salam takde, mukadimah apa pun takde
tetiba dah tempek gambar
motif tempek gambar ni???
hehehe...dah 10 bulan kami menikah
HAPPY 10 MONTHSARY
pendek kata kalau bunting pelamin
dah kelua anak pertama
tse tse tse :)
tak de...saya tak stress pong 
kejap betul masa berlalu kan
berbalik pada gambar di atas.korang nampak tak keabnormalan aku
kudung kah kaki aku.
mana pegi sebatang lagi
pelikzzzzz...


nak share pada yang masih mengharap'cahaya mata'
just nak kongsi hokey




1. Suami hendaklah membaca “Ya Mutakabbir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan ) sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.
2. Isteri hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang tiada permulaan adaNya) 333 kali setiap hari.
3. Isteri hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram” 11 kali kemudian tiup di dalam air dan air tersebut diminum.
4. Suami isteri hendaklah membaca surah Yusuf / surah Maryam setiap hari.

Amalkanlah dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT akan zuriat yang baik dan mendapat rahmat daripadaNya.





7 comments:

eMMe said... BALAS

thanks...kite same2 mengharapkan cahaya mata kan..same2 la kite beramal...Amin, mudah2an...

fikaryna said... BALAS

eka..caiyok2..!huhu..

moga Allah permudahkan..yg pntg sabar..usaha dan tawakkal..n jgn stress2 tau..

rDnA said... BALAS

eka try la amalkan..klu tak silap yg ni mmg ustazah bahyah syorkan.and dna pun pernah try.tp dna try baca “Ya Zaljalaali Wal Ikram” tu jer tiap kali nk minum air.yg lain2 takde.ms tu genap 6 month kahwin.then alhamdulillah a month after that positive..maybe kebetulan tp wallahualam.bleh try tu eka.mana tau rezeki..samping tu doa bnyk2..baca surah yusuf ayat 4 tiap kali lepas sembahyang.

AIN NAZRI said... BALAS

insyaAllah akan dimakbulkan. teruskan berusaha ye Eka

Lina Rahim said... BALAS

oh, boleh cuba ni... :-) baru boleh dapat masuk blog Eka, berukben ni lembap sangat..

E K A said... BALAS

mekasih dina n ain..sesama doakan

lina, patut lah dah lama tak nampak lina jenguk eka

Anonymous said... BALAS

thanks 4 sharing..gud info..doakan eka and me dan sume yg sedang menanti kuarnian Nya yg satu tu berakhir suatu hari nnt.InsyaAllah...