Friday, October 22, 2010

CONTEST GAYA TUDUNG VOUGE versi Eka

TARIKH TUTUP: 15.11.2010
 
 




actually saya telah di tag oleh cik kaki. lama sangat amik masa nak buat contest ni. bukan apa, saya rasa cam malu n tak layak join contest ni.saya ni bukan pandai bergaya pun. apatah lagi nak menerai gaya vouge....less confident level la. tp setelah beberapa purnama, sbg tanda penghormatan saya pada Iena, ku gagahi jua :) dan saya decide untuk mempertaruhkan gambar ini. 



tajuk tudung ini : tudung tok siak. muka ku itu penuh dengan minyak tegar. kan !!!



 gambar ni di snap en somi sebelum kuar rumah...lihat sock hand belah kiri pun belum pakai



cik puan khumaera...ok tak gambar ni.ok la... ok la... sambil merengek rengek manja gambar badan aja,kaki tak de kene potong...lagi pun nak tgk tudung je kan...walaupun tudung saya tak vouge mana pun...tetapi saya tetap nak join contest ni dgn memberi sokongan penuh terhadap cik puan.  ehehe...harapan tipis bila tengok contestant yang gempak2 belaka...

 ops lupa pulak nak tag contest ni pada...







...............(*___________*)..................





ada peristiwa tragik disebalik tudung yang aku pakai ni. tau tak apa kata en somi pertama kali memakai tudung gini... dialog ni berlaku pada hari jumaat tau


en somi : sayang, nape pakai tudung ni (sambil wat muka marah)
aku : mula wat muka, tunduk bawah (cam budak2 kene marah dgn mak2) nak merajuk sbb aku ni tak leh org ckp kasar sket,biarpun nada dia tak tinggi
en somi : jap gi abang nak g semayang jumaat nak pakai apa


korang faham tak apa yg en somi maksudkan???
ada sesetegah tok siak/tok imam kan pakai tudung camni kat kepalanya.boley en somi kata selendang aku cam tok siak punya.adeh...tok siah pun tok siah la....



7 comments:

eMMe said... BALAS

eka, mane de tudung yg vouge...huhuhhu....camtu u le menang, hahahahaa....

PUANSTOBERI said... BALAS

gud luck!!
Owh,cuba Eka masuk contest pakaian tradisional tu plak. Kan Eka ada pakai baju tradisi sarawak tu. Apa lagi..kasik masuk je..sure leh menang :))

PUANSTOBERI said... BALAS

Eka, cuba masuk blog ni n join lah contest dia. cpt2..nak ttp dah tu..

http://hafidzahhafidz.blogspot.com/2010/09/pakaian-tradisional-contest.html

E K A said... BALAS

k.reen tq bg website tu.eka nak cuba nasib la :)

Iena said... BALAS

kite pon giler wak koleksi tudung ni skrg...

E K A said... BALAS

lena : tudung2 gini kejap je.nanti pesyen lain pulak.

emme : mana ada.biasa je tu

Khumaera Ismail said... BALAS

salam eka..sy dtg terjah.. ;)
dua-dua pic itu sgt ok..tp sy na pilih yg no 2 tu tau.. =)
syarat2 cukup...tunggu due date okeh..