Tuesday, October 5, 2010

masalah betul lah !!!

sapa ada masalah di sini ??? sila angkat tangan....aku nak tanya korang sapa di sini pemilik


ya blackberry



walaupun dah lama pakai si putih ni
sampai sekarang aku masih tak faham
camni alkisahnya...
aku baru top up (wat pengetahuan hp yang ini aku pakai prepaid, hp yg lama pakai line)
dalam pukul 7 smlm aku top up
balik je rumah tup2 balance kredit tinggal singgit camtu
sapa tak benggang
seingat aku, aku tak de call sapa2
n tak subscribe apa2 pun
cuma online, itu pun wifi kat pizza
ke mana krd ku menghilang???
then, aku refer kat tokey kedai BB ni
dia cakap maybe signal wifi tak brapa stabil
sbb tu dia capture digi wap
so berjalan la kredit aku
ada satu lg cara...
kalau tanak running out of kredit
turn off 'mobile network' siap2
so dat dia tak dpt detect line DG
dia prefer aku amik pakej line dgn DG
boley unlimited online
masalahnya....
takkan dua2 hp aku nak pakai line
faham tak...jenuh la
dah tu... aku tanya dia mana nak dapat BB nya no pin
dia suh refer dgn DG
pegi DG, DG lak suh refer dgn BB
eiiiiii...mana satu korang ni
cer cakap bebetul....
kalu tau gini, baik beli dgn pakej line + blackberry
murah ajork
tak sampai seratus pun monthly
tp tu la, mana aku tau en somi nak belikan benda alah ni kan
di luar pengetahuan aku
tup2 dah depan mata...
please korang...sapa yang tau
bagi tau saya !!!!!!!




5 comments:

Nana Aris said... BALAS

salam eka..

pasal pin BB eka blh tau kalau ada org lain pakai BB jugak..nnti other BB tu bleh scan eka punye pin no

n kalau gune BBM pun die kire mcm internet charges so maybe sbb tu die tolak kredit eka..

hope it helps ye =)

nUR_rOsALiNdA said... BALAS

BBM free rasanye
tak pasti la naper
tukar postpaid je la
saya pakai DG RM68 sbln

eMMe said... BALAS

aiyooo..itu si putih tu cantik dah..tapi ade masalah tang mane pulak eka...harap dpt diselesaikan segera..tak de la eka asik mengang jerk...

Mrs weck said... BALAS

Mrs eka : i x pnah plak ade masalah mcm tu. Hmm..sbb mmg i guna line kut. Tapi i guna celcom. Masalah u ni timbul sbb ade charge yg tersembunyi, dah ramai org complain benda yg sama. Dia ade 2 option : 1) guna prepaid yg ntah mcmana data charges dia,but for sure telan credit banyak. 2) guna bill (including bbm service,free internet connection)

-i guna pakej Rm118.00 monthly

mmg ok,xde charge tersembunyi. Besides u bley tgk bill kat mna yg berlebihan u guna. Online 24 hours,or chatting,fB-ing,Ym n so on. Untuk bbm community,as u said : mcmana nk tau no pin kan? u HANYA boleh guna no pin tu once u subscribe BBM service iaitu service yg memudahkan u online 24 hours! tapi ianya akan charge u setiap kali u browse email,facebook,blog,yahoo messenger n so on dlm amount yg banyak sekiranya u guna prepaid. Tapi kalau u guna bill..u hanya perlu bayar bill mcm yg disebutkan,dan terus online tanpa ada masalah setiap masa,minit dan boleh guna bbm messenger sebijik mcm yahoo messenger n dapat guna bb pin no u tu kat smua user blackberry. Adalah diingatkan : BB pin number HANYA boleh digunakan sekiranya u subscribe Bbm service. Jikalau u x subscribe, u hanya boleh guna hp blackberry tu seperti hp biasa je tanpa mnikmati kelebihan hp tersebut. Nnt dah ok add bb pin i : 213E7BB6

Iena said... BALAS

saya x pakai blackberry... ;p