Tuesday, October 12, 2010

nak g indon ke? hati2 ye...

tadi buka fb, ada school mate post ni...benda yg aku rasa patut dikongsi bersama specially saudara seislam...maybe ada antara kamu semua dah tau...sbb dah lama jugak aku dgr citer ni.tapi aku sendiri tak tau sejauh mana kesahihan benda ni...
 
YANG PASTINYA DI JAKARTA , BANDUNG , MEDAN , SURABAYA ,YOGJAKARTA,MAKASSAR DAN BALI . TEMPAT LAIN X SURE LA PLAK.....

Pesanannya


KEPADA SESIAPA YANG BERHAJAT UNTUK BERCUTI KE INDONESIA DI NASIHATKAN SUPAYA TIDAK MAKAN DI GERAI-GERAI TEPI JALAN ATAU DI PASARAYA. specially


:::NASI GORENG CAMPUR / GILA , 
:::BAKSO SAPI
:::SATE 
Di Indonesia lembu dan ayam sangat la mahal, so derang gantikan dengan  
BABI DAN TIKUS


~ ini kekdahnya~


 saya tikus


saya dibakar utk hilangkan bulunya


kemudian dipotong supaya nampak cam ayam.klon gitu


 goreng. yummies


 dan siap utk dihidang


 sama macam ayam kan



maknanya, kene belajar anatomi tikus la pasni.supaya dapat kenal pasti the shape of born...haisyy...macam2...harap...tak de la dorang wat camtu



p/s for detail link sini
skang air asia tgh wat promotion
murah gile tambang ke indon... agaknya dah aman ke kat sana
kalu dah, cam nak lunaskan hajat yang tidak kesampaian itu hari je


9 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

huhu....
Kalo gi sana biasa kita gi ngan tourist agent. So, nati dia akan arrange tpt mkn agak "boleh dipercayai lah".
Kak Reen retu gi Bandung, ok la tpt makan dia. Suma taraf2 restoran yg besar2 (tidak lah mewah kan). Tp yg buat tak lalu adalah makanan Padang sesajorkk... brrr.... seb bek 2 ari saja. Hihi

eMMe said... BALAS

takpe...kalo tikus, me sanggup lagi telan nye..hahaha....kalo vavi???erkkkkk....uwekkkk~ tak sanggup!

Iena said... BALAS

eeee yark. geli!!!

Khumaera Ismail said... BALAS

euuw~~!!!
gelinyee...
err--sy dah 3-4kali pegi jogjakarta..byk dah telan bakso..hahaha~

maslinamansor said... BALAS

boleh muntah tengok makanan nie...

Lina Rahim said... BALAS

sebenarnya selalu plan dengan hubby nak g Bali atau Bangkok, tapi ayah tak bagi..sebab takut keadaan di 2 negara tu in chaos..pertamanya sebab murah dan kedua-negara2 asean ni unik..tapi kita boleh hire travel agent macam Puan stoberi buat tu kot..selamat sikit

harzharun said... BALAS

yakkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku gi medan bulan 4 hr tu....blom ada bnda alah ni kan...
eeee yaakkkk!!!!

dotblogspotdotkom said... BALAS

kene bw meggi berkotak2 nih...huhuhuhu

E K A said... BALAS

puan stoberi : camne mknan padang tu
emme : eeyerk...me tau tak kat sini byk tau jual menate tu.kadang2 ada je kat pasar ikan.sgttak suka
iena :gelikan
khumera: arap2 bakso awk takde la kandungan tuh
maslina : :)
lina : sama la cam eka.eka tingin nak g bangkok nya dream world.yg taman tema dia.bali pulak 1 destinasi yg indah,byk tmpt cantik kat sana
harz : harap2 tak de la
dorblogspotdotkom : ha bawa.bia penuh kargo.hehehe