Thursday, October 14, 2010

moody

sejak 2 menjak ni hilang mood utk berblogging...serius tak tipu...
sori la ye kwn2...bukan tanak jalan2 umah korang
kejap je penyakit ni.nanti ok balik la.
buka blog pun malas apatah lg nak ronda2 umah korang kan
tau tak sebab apa  




?????????







GB baru menitahkan tidak ada cuti utk raya haji 
cuma on dat day je cutinya
makanya, tak dapat la beta balik ke kampung
tu yg membuatkan beta murka, padahal bukan salah GB pun
dia hanya menurut perintah
dgn itu saya mengisytiharkan protes utk diri sendiri
tidak ada baju raya di hari tersebut. motif???sakit hati
mana tak sakit hati kalu ko tgk baju raya tergantung elok dlm almari
baik tayah ada baju raya kan
tak dapat nak bayangkan, pg2 raya aku dgn en somi je kat umah ni
no rendang n ketupat...hokey??? deal
dah la 1st time, raya tanpa ayah dan bonda
di bumi kenyalang lagi tu
lebih membuatkan hati aku pilu
bila bg tau mama
yang aku tak dpt balik raya, sbb tak de cuti
mama sgt sedih ... cam nak nangis je dgr
aku tau camne dia rasa...uols tau la kan my background famili
bayangkan kalu di pagi raya dia genyeh2 mata
satu2nya ank dia, tak de di sisi... haisyyy...tacing i
dia siap kata mama nak pegi batu belah batu bertangkup lagi...
 serba salah aku... tp nak buat camne
bukan aku tanak balik
atleast kalu dua hari pun tak sempat nak panas bontot
perjalanan dah 1 ari BTU-KUL-PNG






ye tau....dah penah tempek gambar ni
tp saja je nak tempek lg skali
nak layan emo
aku rasa tahun ni nya schedule paling tak best
raya pose pun kejap aja. arap2 thn dpn KPM lebih detail dlm penetapan cuti ni
kasihani lah kami guru2 yang berada di seberang
cam di anak tirikan. tiket flight bukan mcm transnational
dah la jarang sekali jumpa dgn keluarga
dush dush dush...sesi luahan perasaan pulak.
nak cari bahu en somi. nak nanges lg
k bye...........

8 comments:

nUR_rOsALiNdA said... BALAS

Sama la dengan kita...Malas sungguh nak jenguk blog skang..

eMMe said... BALAS

Eka, suh mama beraya di bintulu...okey tak? jgn la sedih, alaa....kalo bukan raya pun boleh balik penang kan...

asna cute said... BALAS

Eka ape kata ika yg bawak mak ayh ika dtg BTU. =)) sesekali bwk mak ayah Eka dtg sane syok jugak kan.

Just an Idea =)

Cik PUan Mr Shaiful.. said... BALAS

hu hu hu...jgn la bersedih....tapi harus sedih.. raya ari rabu...khamis n jumaat ada class....huwarrggghh sama la kita eka...su x dapat balik pahang....eka sabar yaaa di perantauan

E K A said... BALAS

rosalinda : napa...byk keje ae...
emme n asna : mama n abah tak leh ke sini.sbb kitorang bt majlis korban kat sana.so wakil mesti ada.
puan mr shaiful : ye la...sian kita...puan mr shaiful,saya tak dapat nak link dgn awk la

dotblogspotdotkom said... BALAS

org kita nih.... kalau bab cuti... amboi.... seme perayaan di redahnye....huhuhuhu

E K A said... BALAS

haruslah....sapa yg tak suka dgn cuti :)

Lina Rahim said... BALAS

nak buat camna..dah kat sini populasi melayu tak ramai, maka hak2 perayaan Islam jadi kurang penting..