Saturday, October 16, 2010

laporan minggu ini

salam uols...buat pengetahuan, setengah dari entry ni ditulis pada pukul 2 pagi semalam dan sambungannya pada hari ini...sangat tak boley tido semalam.en suami la...nak tgk bola la bagai.sudah nya mata ni tanak lelap.hambik ko. siap main spa2 pepagi buta.habis satu badan aku di lumurnya losyen aromaterapi. terasa gila urutan dia.ngalahkan spa kat luar sana...dan ini bukan yg pertama kali, selalu je dia bt spa kat aku... ehehe...tp kena bagi 'bayaran' yg lumayan la utk dia.dush dush duah...ok berbalik pada tajuk entry.lepas ni mmg tak de laporan berkaitan open house ye.selama sebulan yg lepas tiap2 minggu asyik cerita pasal makan aja.



AMARAN : ENTRI KALI NI TIDAK MENGANDUNGI APA2 INFO BERGUNA UTK KALIAN, CUMA CATATAN DIARI SEORANG ISTERI SEMATA-MATA. ENTRI INI JUGA MENGANDUNGI GAMBAR YANG TERAMAT BANYAK. mampu membuatkan korang bosan


Sudah lama rasanya diri ku ini tidak berlibur di hujung minggu. minggu2 sebelum ni penuh dgn aktiviti seperti memenuhi undangan majlis ke open house dan juga aktiviti yg penuh bermanfaat. Disebabkan minggu ni cam free sket, tak de apa2 plan, tetiba en somi ajak check in hotel. aku pun apa lagi. laju2 salin baju. padahal bukan tak de umah ... nak g hotel bagai. diingatkan ini bukan percutian yg besar2an.saja gatai2...saja nak abeskan weekend dgn chenta hati sorang ni. tp penghijrahan kali ni adalah sulit, kene senyap2...



sebab kitorang tak bawa sijil nikah. ahahha...



malas bawa. abah aku gi liminate sijil kawen kitorang.susah la nak bawa ke hulu ke hilir. rasanya, ini kali ketiga lawatan aku ke sini. antara hotel yg aku suka di sekitar bintulu ni. tp kali ni baru betul2 memanfaatkan masa yg ada dgn mengabadikan segala kenangan dgn berfotogedixs



antara penyebab utama aku suka hotel ini adalah



yg pertama, hotel ni face pantai. ya...belakang itu adalah pantai



dan yang ke dua adalah....


persekitaran yang nyaman


veri da greenish



baik untuk mata en somi


dan juga aku


posing je keje kami


main celah2 pokok


main kejar2... eh apa tu tong dram ke


tak de maknanya nak kejar aeh


 main cak cak jerk


ha...kan dah dapat


ni gaya apatah...


terbuktikan


hijau je surrounding dia


selain daripada persekitaran yang baik


interior designnya pun not bad


di hiasi dgn bunga segar...hm wangi nya


pekerja yg friendly. org ni sempat lg. g buat payment dulu


ruang makan yg menghadap pool


ok nak share sket pasal makanan kat sini



tersangat lah murah...



sebab sebelum check out semalam, sempat try western dia


 antara menu yang diorder (sama je cara makan budak dua orang ni bila mulut penoh)


mine


en somi


warm melted choc lava <---my favourite


super mantops...siap keluar chocolate larva dlm perut cake lg


 agak2 bape harganya...



70++ sahaja. lupa cakap, air pulak hot choco. selalunya kalu makan kat tempat2 gini, termasuk dgn tax service charges semua sekali, adalah hundred plus. tak caya cuba compare menu di sini. sama je kan. tp kali ni dapat je bill, melopong mulut kami dua.murah gila....berbaloi baloi. penjimatan berganda dah di situ.ok, setle bab makanan...satu lagi part yg mmg aku tak boley miss, bila datang sini adalah...



ahahha...nampak tak...


belakang tu...ada kolam renang kan


kan best kalu dapat tukar dgn lautan yg membiru


sebelum terjun


posing dulu


main2 air


posing lagi


lagi (masa ni seluar dah basah)



dan lagi


hotel yang di maksudkan adalah...






di sini ratenya. mana tau kan kalu korang sesaja nak jalan2 bintulu ni, tak tau nak nginap mana.aku suggest korang dok sini.bilik nya sgt2 selesa walaupun tidak setaraf hotel 5 star yg lain. jgn lak g banding dgn Le meridien Hotel, Tang Dynasty masa kat sabah itu hari.  itu mmg tak leh lawan la... ok la dah rasa cam entry mempromote hotel pulak. sumpah, tak dpt komisen apa2 pun.just nak share dgn kawan2 di samping mengabadikan kenangan dgn en somi. cuma suka nak diingat kan, kalu candle light dinner kat hotel ni...biasa2 je.cuma dia letak candle je...tak de org2 nyanyi sume tu...apa2 pun, berbaloi dgn harganya.


last but not least, kalu jadi header baru ok tak korang??? need ur opinion


11 comments:

Mrs Azhar said... BALAS

ok la tu eka buat jd header baru..

PUANSTOBERI said... BALAS

uik..masih kena bawa sijil nikah?? tkde kad nikah/ N-card yg kecik macam IC tu kah??
Kak Reen da lama tak tgk sijil nikah tu, sbb kami pakai N-Kad sajorkk..huhuu... org bising2 kita tepek je kad itu di dahinya. wahhh giteww :))

harzharun said... BALAS

ok sangat buat pic tu as header!!!!!!!!

p/s: aku mmg x pedulikan amaran ko pun...nk bc jugak..hehe

E K A said... BALAS

k.reen, eka kawen bln 12 tahun lepas.tak sempat nak buat.blk kg raya itu hari, pun tak sempat.tutup sudah...so ke hulu ke hilir la bawa sijil tu
bt pengetahuan k.reen,kat sarawak ni mmg tak de Ncard bagai tu.kursus kawen pun baru je diwajibkan kat sini.so kene balik cuti pjg baru nak setlekan hal ni

harz:ok ke...tq.sudi membaca...eheheh

wani : tenkiu for ur opinion

PUANSTOBERI said... BALAS

EKA : N-kad tu mmg kena buat kat negeri tpt kita menikah. tkpe..nati ada cuti pjg pas ni buleh buat..

eMMe said... BALAS

wowwwww...satu muke surat penuh gambar je...huhuu..puas ko bergambar ye Eka...kemain seronok, anak murid tgk cekgu berasmaradana, hahahaha...

Lina Rahim said... BALAS

teringat Kuch-kuch hota hai.. ;-)

Iena said... BALAS

hahahaha... kite slalu jer haneymoon x bwk sijil nikah! hu3~
ok, saya stuju awk guna gambar last as header...

*saya tag awk masuk contest. jom terjah...

anita_hanapiah said... BALAS

bestnya berpoya2 ngan en suami terchenta...

Cik PUan Mr Shaiful.. said... BALAS

eka...cantikk if nak wat header baru...

E K A said... BALAS

k.reen...o camtu ar.balik kg nanti haruslah bt nampak gayanya

emme : anak murid tak de.dorang cuti2 gini kene belajar.jgn jalan2.kasi line pada cikgu berasmara

lina : hahah...ke kabhi kushi kabhi gham

iena : wah...ada jugak pasangan seumpama kitorang.nanti nak berpakat dgn majlis agama la.hahaha

nita : sesekali nak berpoya2 nita.habiskan waktu terluang :)

puan shaiful : ye ke.tq for ur opinion.akan dipertimbangkan lagi