Friday, October 1, 2010

ketika ini

ye tau 1 oktober...tetapi perasaan malas menyelubungi diri aku...banyak sgt keje nak kene buat...naknya date line utk antar paper exam dah nak dekat. minggu depan je lg.ank buah dah buat soalan. tinggal aku je nak sahkan... then proceed to PK1. malas betul la nak mulakan... sebab nak kene tgk betul2. mana tau ada typing eror kan...nanti aku gak yg disalahkan... "camne ketua panitia korang check...bla bla bla" tak suka aku dgr rungutan camtu tau






antara perkara yg masih pending dan perlu siap segera minggu depan adalah
::: audit bhg pengurusan aset. borang KEW PA belum isi lg
::: fail kewangan utk panitia kene update. peruntukan yang diberi dah habis. cume kene minta salinan lpo dari clerk
::: kertas peksa utk hujung tahun belum buat SCIENCE year 6 dgn KT year 4
::: pengesahan kertas peksa utk tahun 4-6 
::: program utk pasca UPSR bg setiap panitia
::: data LDP utk semua guru kene update
::: claim utk SBT belum bt lg.ini harus cpt sbb berkaitan duit kan...oh money minded nya aku 

item 1 until 5, tu semua berkaitan KP.aci tak nak letak jawatan.tanak jadi ketua panitia lg. yg di atas tu belum masuk tugasan guru kelas <-- dush dush dush ngungkit pulak... sapa ajar ni.astagfirullahalazim...






oh tidak banyak nya kerja...sedangkan minggu ni dah ada plan dgn en suami nak main layang2. itu pun belum campur dgn jemputan open house rakan dan taulan lagi..... leh tak,  
tanak kacau weekend saya dgn semua bebanan kerja yg ada... 
walaupun keje dari pg sampai tgh ari sahaja tetapi hanya tuhan saja yg tau keje yg belambak...di sekolah mmg tak leh nak buat apa, sbb keje nya mengajar aja... so keje2 pentadbiran terpaksa usung ke umah. sapa kata cikgu tak byk keje. ye...itu pendapat saya sebelum menceburi bidang ini,tapi bila dah masuk profesion perguruan...tau la kamu





adakah keterlaluan, sekiranya saya nyatakan guru zaman skang lebih byk bebanan kerja pentadbiran daripada bebanan mengajar. no matter wat saya harus jadikan segala ini sbg cabaran....






hohoho...mood nak nempek gambar nampaknya.gambar ni di ambil time jadi pengawas UPSR tempoh hari. muka bosan aja.... 



p/s : otak tgh weng weng.
kejap saya, kejap aku.
sila abaikan

9 comments:

anita_hanapiah said... BALAS

sabaq eka setiap keje mst ada ja tekanannya...eka cara keje eka nita plak cara nita...adoiii...rasa cm nk je letak jawatan...haish...

Iena said... BALAS

sempat kammo amik gambo time jaga pekse yer... kih3

E K A said... BALAS

nita : hm tu la.setiap keje mmg ada bebanan
lena : oh biasa la...gediks kan

Lina Rahim said... BALAS

hm..husband saya pun cakap beban pentadbiran tu lebih banyak dari beban P&P, sedangkan yang penting adalah pembentukan sahsiah & akademik pelajar, tetapi pemantauan tugasan pentadbiran lebih strict dari pemantauan tugasan P&P. pelik lah. tapi tak apa lah, nak buat macamana..arahan dari bos kena ikut..

eMMe said... BALAS

aku suke tgk muke ko serius Eka, hahaha..comel n sweet sgt...
pandai ek ko belakon, geget kang!

AIN NAZRI said... BALAS

EKA : tetiba ain teringat zaman amek upsr dolo2.. pengawas peperiksaan tu suka verangan ngan handphone camera dia.. sama mcm kamu.. tapi dia lelaki.. hehehe

harzharun said... BALAS

cik kak....budak2 xde ke dlm kelas tu?...cikgunya berangan posing sorang2..hehe

E K A said... BALAS

lina : itulah realitinya.bila cikgu2 ckp cam tu...ada sengah pihak kata merungut.spatutnya tugas guru, betulkan akhlak murid.pendek kata menjadi pendidik yg pendidik la, bukan nya buat keje pengekeranian

emme : haruslah pandai belakon emme...

ain : heheh...buhsan tau ain jaga peksa.kita tak leh nak wat pe

harz :ada la harz.dorang tgh cocentrate/focus jawab soalan.so cikgunya mula la bt akt senirik

Cik Z@i Pen@nG said... BALAS

hehehe...sempat lg posing time jg peksa...mabeles la cmtu...hehehe