Thursday, July 8, 2010

1 month, 3 weeks and 6 day

Daisypath Vacation tickers


ehem ehem....announcment...look at the ticker now...horay
1 month, 3 weeks and 6 day left
suker bangat sbb mau pulang ke tanah air
pecah rekod, kali pertama aku tak pijak di tanah penang
sejak tukar title mrs firdaus
masa masih miss dulu...leh kata pantang cuti skolah sket balik kampung
plg kerap pun sebulan sekali
uncle mas n air asia tu dah aku bt cam transnational je...
dulu hidup aku kosong...sgt tak suka dok sini taw...cuma disebabkan tugas je
jasad ku di sini...tp roh aku hambat dok penang
sejak dah kawen ni la terisi sket...ikhlas dr hati
(so dat aku tau bila kawan2 bujang dok ngeluh bosan bila berjauhan dgn famili sbb org tersayang tak de depan mata)
skang ni kalu nak blk...tingat pulak kat en suami
sapa nak uruskan makan minum pakai dia
tak sampai hati nak tinggal
ececey. lagak cam isteri solehah je yer...kunun ;)
ok berbalik pada ticker di atas ye...
ada 2 ekor burung di atas tu membawa maksud aku dgn en suami la
sebelum ni kalu bt ticker balik kg ada 1 makhluk je
tp kali ni...dah berdua...bila nak bertiga ni...ops keluar topik
ya...raya thn ni...raya umah den
bg laluan pada ank tunggal ni ye en suami...
nangis tak berlagu kalu raya umah u
dah bt perjanjian sebelum kawen (wink)
aci tak ckp cam tu...haisy...apa da...
tak sabarnya nak raya dgn en suami...
actually aku lom puas lagi tayang en suami pada saudara mara
kan since kawen tak balik2 malaya dah...
masa pas kenduri tu g jumpa sedara2 yg dekat jerk
tp aku lom jaja en suami 1 kg lg :)
sume ni berlaku disebabkan kesuntukan masa
jadi raya kali ni...adalah peluang utk aku kenalkan en suami pada seantero dunia
aiseyman....
tak sabarnya mau jumpa sama itu ayahanda dan bonda...
walaupun bln 5 udah ketemu...rindu bertandang lg...
mau jompa noni (my pet) n tido dalam bilik bersama tilam empuk
wahhh...
aku juak kangan sama cik bib (my car) dengar kata abah dah modified ala2 sporty ye
cis...mentang2 tuan empunya diri tak de kat sana...mcm2 si abah buat yer
dulunya penuh dgn kartun pooh...tatau la skang jd apa...
ya aku hanya memakai kereta kecik itu sahaja kawan2
kereta tu hasil titik peluh kerja pertama aku di private company...
bulan kedua kejer terus bayar down payment n rembat cik bib
 private kan basic tinggi sket dr skang ni
dan kebetulan time tu dia baru launch
bukan nak megah (kete kecik je walhal)...aku org pertama pakai dia di kawasan perumahan aku tu
dah tu, aku br nak amik lesen kan, br nak kenal gear,stereng... so kene la beli kete main2 dulu
at least bila cium tiang tak la ralat sgt sbb kete murah
nak belajar guna kete abah...serius tak sampai kaki...kene jengket sket...
lg pun cik bib seswai dgn ketinggian dan saiz badan aku
kalu aku beli kete yg lebih besar, rasa cam kaki tak sampai je n kalu drive hanya nampak kepala...
tp bila drive kete en suami skang ni, tak pulak timbul 'kaki tak sampai'
tp kene ejas seat paling depan la
sekali turn en suami nak drive mmg tak muat
dia terpaksa setup back miror, side miror n all those thing ke aras dia
so far aku lom ada plan tuk beli kete
tp sebelum kenal en suami, masa mula2 ngajar dulu terdetik gak nak beli kete baru
sbb susah nak gerak without kete...nak kargo cik bib lak kene 4k
for me kereta bukan lambang kemegahan, tetapi keperluan...
kui kui....eh....tercerita pasal kete pulak...
neway nak gak bg tau...kete impian aku...adalah kete jazz (selera besar nampak)
impian je...aku tau, aku tak mampu memilikinya...tak semestinya impian menjadi kenyataan kan
fokus aku skang...bkn ke arah itu...masa bujang dulu ada la aku simpan matlamat tu...tp skang bertukar !!!
aku ada matlamat lain...selain dr mengejar jazz
dan bt masa ni tak nampak apa2 hasil lg dgn keje kedua ni
maksud aku belom ada harta yg dapat dilihat dgn pendapatan sekarang ni
tgh kumpul...biar fulus tu dok dlm bankdiam2, beranak pinak lam tu taw....hehehe
dah dah...melalut je...dr nak citer pasal blk kg terus masuk bab kete
hokey dear...daaa....



2 comments:

fikaryna said... BALAS

balik jgn x balik..hehe..

E K A said... BALAS

weeeeeeeeeee...tak sabar