Thursday, July 29, 2010

panggilan pulau...batal !!!

korang perasan tak entry yang ini, start pada aritu, en suami mmg bg support kat aku mengoogle maklumat ttg pulau2 tu utk our next vacation...plan nak g bln 10, malangnya baru baru ni dalam berita ckp beberapa pulau ditutup, termasuk la pulau redang n p.perhentian...tak caya??? korang check sini. sapa yang berangan cam aku utk berhoneymooney ke sana, arap batalkan vacation anda ye.


selain pulau di atas...ada lg beberapa pulau terpaksa ditutup seperti Pulau Payar di Kedah, Pulau Tenggol-Teluk Air Tawar, Pulau Chebeh dan Batu Malang serta Gugusan Pulau Tioman (Pahang). Penutupan pulau2 ini disebabkan keadaan batu karang ditahap yg membimbangkan, so dorang mengambil langkah berjaga2 utk avoid the coral become endangered... alahai cedihnya...dengar...nanti mana nemo nak tinggal...tetiba pulakz



 en suami yg keletihan selepas snorkeling di lautan


 lautan yg menghijau.hijau ke biru ae.sumpah tak edit


nape la camera aku cap ayam, kalau la ada alpha lg la cantik



 please save them




4 comments:

Lina Rahim said... BALAS

Eh Eka, tambang tu berapa haribulan? eeei, nak juga melancong nih..

fikaryna said... BALAS

xpe..demi batu karang..kira selamtkan nyawa dah 2..hehe..

E K A said... BALAS

lina mari kita melancong...tp kalu time tak cuti skolah murah sket

itu la pasal ryna...takpe plan ke tempat lain.jani berdua2an

Iena said... BALAS

yerloh... bln 10 kan dh musim hujan...
best gi pulau ni dlm bln 2-7 camtu...
kite hr tu bln 5 mmg tgh best r.

alahai, pulau payar tutup? smp bila? kite dh amik tiket flight utk ke langkawi bln 5 thn dpn semata mata nk ke pulau payar.